Please choose your preferred language

English Afrikaans

whats in a drop

De Esse probiotic skincare lijnen bevatten vele zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten met bewezen positief resultaat op verbetering van de huidbarrièrefunctie, hydratatie, anti- ageing en heeft nog een aantal andere voordelen. Maar wat zit er nu precies in een druppel Esse?

Ieder product is gemaakt om specifieke huidproblemen aan te pakken, geen een product is hetzelfde. Buiten deze op maat gemaakte ingrediënten zijn er twee ingrediënten die altijd aanwezig zijn in al onze producten. Dat zijn prebiotica en probiotica. Zij zijn de basis waarop Esse producten zijn ontwikkeld en wat Esse anders maakt dan andere huidverzorgingsmerken.

Wat zijn Pre- en Probiotica?

Prebiotica en probiotica hebben een symbiotische relatie. Probiotica zijn levende micro-organismen (bacteriën) die bewezen goed zijn voor je gezondheid zowel wanneer je ze eet of aanbrengt op je huid. Deze levende organismen helpen de natuurlijke balans terug te brengen en daarom worden ze toegevoegd aan voedsel als bijvoorbeeld yoghurt of huidverzorgingsproducten als Esse Probiotic Serum. Prebiotica, eenvoudig gezegd, is voedsel voor probiotica die dit als voeding gebruiken om actief te blijven en optimaal te blijven functioneren.

Intern heten deze bacteriën darmflora of darmmicrobiotica. Het consumeren van een gebalanceerde hoeveelheid pre- en probiotica houdt de darmen gezond, voorkomt een bacteriële disbalans en houdt door hun beschermende werking pathogenen op een afstand.

Extern zorgen huidverzorgingsproducten die probiotica bevatten – zowel levend als geïnactiveerd- voor een verdedigingsmechanisme die vele goede microben bevat, gaat vermenigvuldigen op je huid en zo voorkomt dat pathogenen (slechte bacteriën) kunnen landen op je huid. Deze kleine bacteriële soldaatjes vormen een essentieel onderdeel van de epidermis en zonder sta je bloot aan een grote hoeveelheid potentiële ziekteverwekkers en pathogene bacteriën die kunnen leiden tot een ongezonde huid en zelfs ziekte.

Om ervoor te zorgen dat de huid alleen maar natuurlijke ingrediënten krijgt die deze niet irriteren of de natuurlijke huidbarrière strippen maken wij alleen gebruik van gecertificeerde biologische ingrediënten zodat onze klanten weten dat hun huid niet wordt blootgesteld aan schadelijke of giftige stoffen. Natuurlijke plantaardige ingrediënten vormen de basis van al onze producten en ze hebben allemaal hun eigen unieke werking en geur. Ze worden geselecteerd op basis van de werking bij verschillende huidproblemen. Zo heeft Esse serums ontwikkeld om de huid intens te hydrateren, acne aan te pakken, net als veroudering, gevoeligheid alsook producten gemaakt voor de droge of juist vette huid.

Dus om de vraag te beantwoorden “Wat zit er in deze druppel?” is het antwoord miljoenen probiotica en effectieve ingrediënten om ieder huidprobleem aan te kunnen pakken zonder de schadelijke toevoegingen die in bijna alle huid- en beautyproducten zitten. Deze toevoegingen kunnen voor een mooi korte termijn resultaat zorgen maar onderzoek heeft uitgewezen dat op de lange termijn natuurlijke producten vele malen gezonder zijn en niet zorgen voor allergiën of andere huidproblemen die worden getriggerd door synthetische ingrediënten.

Conclusie: wees zorgvuldig met wat je op je huid smeert!