Please choose your preferred language

English Afrikaans

ONZE FILOSOFIE

BIOLOGISCH GECERTIFICEERD

Esse is vanaf de oprichting aan het werk volgens de standaard van Ecocert organic. cocert eist een bepaald minimum aan biologische percentages en verbieden ingrediënten waarvan zij vinden dat ze niet veilig of niet duurzaam zijn. Ze checken ook de plek waar de producten worden gemaakt en willen dat de ruwe ingrediënten volledig traceerbaar zijn.

Ecocert checkt ook de verpakkingen die we gebruiken. Ze bekijken of de materialen die we gebruiken veilig zijn voor de eindgebruiker en dat er niks met de producten kan gebeuren na verloop van tijd. En uiteraard wordt ook bekeken of de verpakking voldoende recyclebaar is.

CO2 NEUTRAAL

Esse is een CO2 neutraal bedrijf. Esse streeft ernaar om ieder jaar de CO2 uitstoot verder te verlagen. We zorgen ieder jaar voor een audit zodat we er zeker van zijn dat we zo efficient mogelijk kunnen werken en kunnen verbeteren daar waar nodig.

Niemand is echter perfect en daarom schaft Esse zgn CO2 credits aan om deze CO2 uitstoot te compenseren. Je kun hier meer informatie vinden over dit programma.

PLASTIC NEUTRAAL

We zijn partner geworden van Cleanhub om ervoor te zorgen dat plastic afval in ontwikkelingslanden niet eindigt in zee. Miljoenen ton plastic eindigt ieder jaar in zee met zeer schadelijke effecten voor het maritieme ecosysteem. Vandaag de dag wordt 91% van al het plastic op de wereld niet gerecycled en dat betekent dat er veel teveel plastic eindigt in de zeeën en oceanen.

Esse wil helpen om de oceanen te beschermen door plastic neutraal te worden. We berekenen hoeveel plastic we gebruiken en zorgen ervoor dat een equivalent daarvan wordt verzameld en gerecycled. Dit helpt ook de plaatselijke bevolking in ontwikkelingslanden om recycle bedrijven op te zetten. Op dit moment kan Cleanhub het aan om 15 miljoen ton plastic afval in meer dan 70 landen te verwerken. Esse zal helpen de oceanen te beschermen – met ieder product dat wordt verkocht.

PROEFDIERVRIJ

We testen onze producten niet op dieren en we maken ook geen gebruik van leveranciers die dat wel doen. Er bestaan genoeg alternatieven om zonder proefdieren te werken. Onze producten worden getest op vrijwilligers. De resultaten hebben laten zien dat Esse producten minder irriterend werken dan gedestilleerd water.

Esse volgt ook PeTA’s proefdiervrije bedrijven programma en we zijn geaccrediteerd door PeTA.org. People for the Ethical Treatment of Animals (PeTA) is opgericht in 1980 en houdt zich bezig met het waarborgen en verdedigen van de rechten van alle dieren. Ze zijn een internationale non profit organisatie uit Norfolk Virginia met kantoren over de hele wereld. PeTA is de grootste dierenrechten organisatie ter wereld.

VEGAN

Esse ondersteunt veganistische productontwikkeling en is geaccrediteerd The Vegan Society. Het Vegan Trademark is wereldwijd de authentieke standaard voor producten die vrij zijn van dierlijke ingrediënten en dierproeven. We zullen altijd proberen diervrije ingrediënten in onze formuleringen te gebruiken en in geen geval zullen we de onethische praktijk van dierproeven op onze producten of hun ingrediënten ondersteunen.

Onze veganistische fans zullen altijd op de hoogte worden gehouden van dierlijke ingrediënten waarvan we denken dat we ze niet kunnen vermijden bij het produceren van de meest effectieve en ethische producten die we kunnen produceren. Het is zelden nodig, maar in het geval dat er geen plantaardig alternatief beschikbaar is, zullen we, zoals altijd, nauwgezet zijn over de integriteit van onze leveranciers. In deze zeldzame gevallen zullen we alleen een bijproduct gebruiken en het alleen overwegen als het dier geen schade berokkent wordt bij het verwerken ervan. Esse geeft altijd prioriteit aan de gezondheid van mensen, hun huid en het milieu bij het kiezen van ingrediënten.