Please choose your preferred language

English Afrikaans

Acne

Acne is een moderne ziekte. Voor de meeste mensen die leven volgens eeuwenoude tradities ver van de moderne wereld is acne compleet onbekend. Terwijl bij ons meer dan 80% van de tieners en 4% van de volwassenen wel onder deze aandoening gebukt gaan.

Wij beschouwen acne als een aandoening die de laatste 100 jaar enorm is opgekomen en verklaren dat omdat onze leefstijl te snel is veranderd, sneller dan onze genen kunnen bijhouden. We zijn geëvolueerd om als jager-verzamelaars buiten te leven. Onze moderne leefstijl zorgt ervoor dat we veel binnen zijn en ver afstaan van onze natuurlijke omgeving. Als je dit combineert met het gebruik van chemicaliën die de huid strippen, synthetische producten en agressieve reinigers dan komt de huid in een chronische sub klinische inflammatoire staat en het microbioom in disbalans. Acne is een van de resultaten daarvan.

De conventionele manier om acne te verhelpen is dat we het microbioom negeren; we halen zoveel mogelijk talg weg met agressieve reinigers en retonoïden en voeren een strijd tegen microbiële stammen met antibiotica. Wij willen een andere aanpak. Wij geloven in het gebruik van biotechnologie en nieuwe ontdekkingen in de microbiële wetenschap om de natuurlijke oorspronkelijke staat van je huid na te bootsen.

De Esse Clarifying lijn bevat bijna 2 miljard Levende Probiotica per ml om je huid microbioom te helpen herstellen en daardoor ook de immuunrespons een boost te geven. We hebben Provitamine D toegevoegd om het leven binnen te compenseren, Bakuchiol als een natuurlijke variant van synthetische retinoïden, maar dan zonder de nare bijwerkingen en prebiotica als ondersteuning van je huid’s microbioom. Deze lijn laat zien dat we een effectieve en duurzame oplossing kunnen bieden om de oorzaken van acne aan te pakken zonder gebruik te maken van synthetische ingrediënten die het ecosysteem van je huid overhoop kunnen gooien.

LEEFSTIJL ADVIEZEN

  • Neem een goede kwaliteit levende probiotica supplement. Probeer ook zoveel mogelijk gefermenteerd voedsel te eten zoals zuurkool en kimchi voor een optimaal microbioom van je darmen.
  • Ga in ieder geval iedere dag minimaal 15 minuten in de zon zonder een SPF, zo kan je huid Vitamine D opnemen. De ernst van acne is gelinkt aan een Vitamine D tekort.
  • Vermijd schuimende reinigers en uitdrogende producten met alcohol – beide hebben een negatief effect op de natuurlijke microflora van je huid.
  • Zorg voor een gezonde BMI en vermijd suikers en andere hoog glycemisch voedsel. Er is een link tussen het BMI en acne. Bij een hoog BMI is er meer kans op inname van hoog glycemisch voedsel en hogere androgene levels die de talgproductie kunnen verhogen en daardoor ook de kans op het krijgen van acne.
    Sport of beweeg regelmatig zodat je goed zweet. Fysieke beweging zorgt voor reductie van de ernst van acne.
  • Slaap voldoende en verminder stress, beide worden geassocieerd met acne.
  • Ga zoveel mogelijk naar buiten, de natuur in. Ons immuunsysteem verwacht een constante aanvoer van goede, natuurlijke microben. Onze moderne leefstijl zorgt uitsluitend voor aanvoer van meest menselijke microben in ons huis of op het werk.
  • Veel factoren zijn simpelweg gelinkt aan gezond leven. Van het voedsel dat je tot je neemt tot bewegen, goed slapen en stress vermijden kan leiden tot het krijgen van acne of niet. Leef zoals de natuur het bedoeld heeft, is het beste wat je kunt doen.