Please choose your preferred language

English Afrikaans

We hebben een samenwerkingsverband met Cleanhub om plastic afval te verzamelen in ontwikkelingslanden voordat het in de zee terecht komt.

Leder leven is afhankelijk van de zeeën en oceanen. Ze bedekken meer dan 70% van het oppervlak van de aarde en hebben invloed op ons klimaat en voedselsystemen. Maar toch eindigt ieder jaar miljoenen ton aan plastic in zee met zeer schadelijke gevolgen voor dit ecosysteem.

Vandaag de dag wordt 91% van al het plastic op de wereld niet gerecycled. Zaken als plastic tasjes, snoepwikkels, flesjes en voedselbakjes eindigen in het water met de zee als eindbestemming.

Esse is al CO2 neutraal maar gaat nu de volgende stap nemen om de zee te beschermen door plastic neutraal te worden. We berekenen de hoeveelheid plastic die wij gebruiken en zorgen ervoor dat diezelfde hoeveelheid wordt ingezameld en gerecycled. Daarbij krijgen lokale gemeenschappen in ontwikkelingsgebieden zo ook de mogelijkheid om inzamelingsbedrijven op te zetten.

Cleanhub heeft een groeiend netwerk van inzamelingspartners in India en Indonesië. Van deur tot deur ophalen door vrouwen die zijn aangesloten bij zelfhulpgroepen tot surfkampen die de stranden opruimen tot high-tech manieren om zelfs de meest vervuilde wateren in de wereld schoon te krijgen –  het draagt allemaal bij aan hetzelfde doel namelijk een plastic-vrije omgeving.

Met behulp van een digital platform hebben inzamelaars beschikking over een netwerk van bewerkings- en recyclingbedrijven. Op dit moment kan Cleanhub het aan om 15 miljoen ton plastic afval in meer dan 70 landen te verwerken.

Esse zal de zeeën en oceanen beschermen – met ieder product dat we verkopen.