Please choose your preferred language

English Afrikaans

Een natuurlijke maar krachtige aanpak voor de aanpak van acne

Focus op de belangrijkste ingrediënten die in ons assortiment worden gebruikt en wat ze krachtig maakt bij het aanpakken van acne huid.

We hebben al besproken hoe onze aanpak de microbiële onbalans aanpakt die wordt gecreëerd door onze moderne leefstijl, dus laten we de ingrediënten die worden gebruikt in de Esse Clarifying Lijn nader bekijken en hoe deze de onderliggende oorzaken van acne aanpakken.

Levende microbiële ondersteuning

Probiotica en microbiële ondersteuning staan altijd bovenaan de agenda van Esse. Lactobacillus  staat al lang bekend als een gezonde bijdrage aan het microbioom van de huid. De Clarifying Oil bevat 4 soorten levende  Lactobacillus  met meer dan 1 miljard kolonievormende eenheden per milliliter. Dit probiotische consortium werkt aan het verminderen van de ontsteking die ten grondslag ligt aan acne, terwijl het ook de hydratatie van de huid verbetert en het wondgenezingsproces versnelt.

U VINDT EEN VORM VAN PROBIOTISCHE BOOST EN ONDERSTEUNING IN ALLE 4 CLARIFYINGPRODUCTEN.

De zon vitamine

Bij de Clarifying Oil heeft Esse weer een primeur in de wereld van huidverzorging. De ernst van acne correleert nauw met lage niveaus van vitamine D, dus ervoor zorgen dat de huid een adequate toevoer van deze vitamine heeft, is belangrijk. Orale suppletie zal de vitamine D-spiegels in bloedserum verhogen, maar het lichaam is niet getraind om het naar de huid te sturen, omdat dit de plaats is waar vitamine D zou moeten worden gemaakt. In de Clarifying Oil hebben we een actieve stof opgenomen die bekend staat als Provitamine D (vermeld als 7-Dehydrocholesterol op de ingrediëntenlijst). Bij blootstelling aan zonlicht zet deze actieve stof zich om in biologisch beschikbare vitamine D, waardoor gezonde niveaus van deze essentiële immuunregulator in de huid worden vastgesteld. Enige onbeschermde blootstelling aan de zon is noodzakelijk voor dit proces, maar de aanwezigheid van deze werkstof betekent dat ongeveer 15 minuten per dag voldoende is om de benodigde vitamine D-boost te geven.

VIND PRO-VITAMINE D IN DE CLARIFYLING OLIE

Natuurlijk antwoord op retinoïden

Retinoïden worden al lang gebruikt bij het behandelen van acne, maar ze worden geassocieerd met een hoog risico op bijwerkingen – iets dat het beste kan worden vermeden bij een reeds ontstoken huid. Bakuchiol,  geëxtraheerd en gezuiverd uit de zaden van  Psoralea corylifolia, heeft aangetoond dat het resultaten levert die net zo effectief zijn als retinol, bij dezelfde concentratie. Het belangrijkste is dat dit effect wordt bereikt zonder de bijwerkingen.

VIND BAKUCHIOL IN DE CLARIFYING OLIE EN SPOT CORRECTOR

Een beetje opruimen

Salicylzuur helpt bij het onder controle houden van gistpopulaties op de huid. Schimmelacne is een ondergediagnosticeerde aandoening veroorzaakt door een overgroei van Malassezia-gist, dus het behandelen hiervan is belangrijk. Salicylzuur helpt ook om de binding tussen dode en beschadigde huidcellen los te maken, waardoor ze kunnen afstoten en verstopte poriën worden vermindert. Een bijkomend voordeel is dat het helpt om de talgproductie onder controle te houden – acne huid is vaak gevoelig voor overproductie van oliën.

VIND SALICYLZUUR 2% IN DE CLARIFYING CLEANSER, CLARIFYING SERUM EN SPOT CORRECTOR

Vitamine boost

Niacinamide is een soort vitamine B3 en verhoogt de gezondheid van de huid op een aantal niveaus. In verband met acne wordt het vooral ingezet vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen, het verminderen van laesies en het verbeteren van de algehele textuur van het huidoppervlak. Hoewel u oraal kunt aanvullen, bestaat de kans dat uw lichaam niet genoeg absorbeert om de huid voldoende te voorzien, dus topische toepassing is gunstig. Andere huidvoordelen zijn talrijk, dus het is een waardevol ingrediënt om in je routine op te nemen.

VIND NIACINAMIDE IN HET CLARIFYING SERUM EN DE SPOT CORRECTOR

Voor meer informatie over de producten in de Clarifying Lijn, klik hier