Please choose your preferred language

English Afrikaans

Bakuchiol

Het ‘natuurlijke retinol’ is de moeite waard om nader te onderzoeken in verband met zijn anti-ageing effecten op de huid.

Bakuchiol dat wordt gebruikt in huidverzorging wordt gehaald uit de zaden van de Psoralea corylifolia, een groente die in het wild groeit in India en China. Tijdens het extractieproces van de Bakuchi bevat de ruwe olie van de zaden fotocarcinogenen die bekend staan als psoraleen. Bakuchiol is slechts voor 1.6% onderdeel van Bakuchi olie. Esse gebruikt 99% pure Bakuchiol.

De laatste Jaren is retinol niet meer weg te denken als snelle en mooie oplossing voor allerlei anti-ageing problematiek van de huid. Maar het zorgt ook voor huidirritatie en niet iedere huid kan ertegen. Het is onstabiel in zonlicht en kan zorgen voor droogheid en irritatie op de huid. Het belangrijkste voordeel van bakuchiol ten opzichte van retinol is dat deze bijwerkingen niet optreden en dat bakuchiol niet instabiel wordt tijdens blootstelling aan UV.

Anti-ageing effecten van Bakuchiol

Gebaseerd op nieuwe studies is er geen statistisch verschil bij verbetering van de rimpeldiepte als we bakuchiol en retinol beide op 0,5% testen. Hetzelfde resultaat is er voor hyperpigmentatie geassocieerd met veroudering. Daarnaast zorgt bakuchiol ook nog voor minder roodheid en ruwheid van de huid, terwijl dat juist de veel geziene bijwerkingen zijn van retinol.

Bakuchiol beschermt ook mitochondriale functies tegen oxidatieve stress en verhoogt de  ATP synthese, waardoor er meer energie voor de cellen vrijkomt.

Matrix Metalloproteasen (MMP) spelen een grote rol bij de afbraak van collageen en bakuchiol scoort hierop zelfs veel hoger dan retinol bij het voorkomen van deze afbraak!

Ontstekingsremmer

Bakuchiol zorgt voor vermindering van ontstekingen en dat is voor zowel huidveroudering als acné goed nieuws. Kijkend naar huidveroudering zorgt chronische inflammatie voor het sneller verouderen van de huid. Bakuchiol werkt anti-inflammatoir en reguleert op die manier de cel functie.

Een interessant feitje… bij hogere concentraten retinol wordt deze ontstekingsreactie juist gestimuleerd terwijl het bij bakuchiol niet wordt gezien.

Al met al is Bakuchiol een ingrediënt dat Esse met trots toe heeft gevoegd aan het Resurrect Serum, en wordt dit hét product om huidveroudering bij de gevoelige huid aan te pakken.